top of page
DSC_5144 2.JPG

Karula Lamba-akadeemia

eriõhtusöök i

Laupäeval, 25. märtsil kl 17 

Lüllemäel

Kohad täis!

Sündmus

Märtsis ja aprillis teeme kahel eriõhtusöögil kummarduse kohalikule lambalihale.

Kui vana lamba liha on kõige hõrgum? Millest kõigest sõltub lambaliha maitse ja mis on kurikuulus "kasuka-maitse"? Millise lambaliha söömine on kõige kestlikum? Milline on lambaliha toiduks kasutamise ajalugu? Millised lihalõiked on gastronoomile ja kokandushuvilisele maiuspalaks? 

Lüllemäel on külas vaid 2 km kaugusel asuva Hallimäe lambakasvatustalu ja lihakarni peremees Mats Meriste, kes kõneleb külalistele vestlusringis jätkusuutlikust lambakasvatusest, lamba väärindamisest lihunikutöös ja köögis lambalihaga katsetamisest.

 

Mats lükkab ümber nii mõnegi müüdi või eksiarvamuse lambalihast. Meie kinnitame tema öeldut erimenüüga, kus särab Karula liigirikastel rohumaadel kasvanud õnnelikelt lammastelt saadud liha.

Õhtusöögil serveerime loetud arvule külalistele 7-käigulist erimenüüd kodumaistest karge aja maitsetest. 

Peakokk Kerti tutvustab külalistele menüü loomise lugu ning külalisi võõrustab Lüllemäe majaperenaine Triin.

Eriõhtusöögid on pühendatud Karula rahvuspargi 30. sünnipäevale.

Osalemine

Vestlusringis ja õhtusöögil osalemise hind on 79 eurot/külaline. Kohapeal saab juurde tellida toiduga sobituvaid veine, suvel hoidistatud marjanapse ja alkoholivabu jooke. 

 

Elamuseks palume aega varuda neli tundi.

Kohtade arv on piiratud – meie õdusalt elegantne restoranimaja võõrustab õhtusöögil 10 külalist. 

 

Koha õhtusöögil palume reserveerida vähemalt 72 tundi enne toimumisaega broneerimissüsteemis DinnerBooking.

 

Broneeringu kinnitab osalustasu ettemaks. Täpsemad juhised edastatakse meilitsi pärast esmase reserveeringu tegemist.

 

Majutusest

Restoran Kolm Sõsarat asub Lüllemäel Valgamaal (v.t kaarti). Valiku lähimatest ööbimiskohtadest leiab siit. Valgamaa vaatamisväärsuste ja tegevuste kohta saab lugeda Valgamaa infokanalist.

Lamba-akadeemia Lüllemäel_edited.jpg
Karula Lamba-akadeemia

Nii kutsume kohalikku rakukest, kus meie restorani peakokk Kerti ja majaperenaine Triin katsetavad koos Hallimäe lambakasvatustalu ja lihakarni peremees Mats Meristega lambaliha erinevaid lõikusi ja küpsetusmeetodeid. 

Mats Meriste_erakogu 2.jpeg
mats meriste

Mats on Hallimäe lambakasvatustalu ja lihakarni peremees. Hallimäe talu põhitegevus on lleyni tõugu lammaste aretus ning meriikokarja pidamine.

Lammaste tõuaretuse kõrval on talu teiseks tegevusalaks maheda lambaliha tootmine. Mahetunnustatud väiketapamajas väärindab Mats omad loomad parimaks, mida lambast saada on.  Restoranis kasutatav lambaliha jõuabki meieni Matsi oskusliku lihunikukäe alt.

Matsi kui kirgliku lambaliha ja -toitude austaja pajatusi saab lugeda Karula lambakasvatajate veebist Maavillane.ee.

bottom of page