Femmes Uniques
Laupäev, 12. november kl 17
Restoranis Kolm Sõsarat
Sündmus
Hingedekuul tuleb Lüllemäele külla Fotografiska restorani õhtusöökide sari "Femmes Uniques", mis on ellu kutsutud gastronoomias andekate naiste esile tõstmiseks.
Sel erilisel laupäevaõhtul valitseb meie köögis Fotografiska peakokk Merlin Vettiku ja meie peakokk Kerti Visseli kokakunsti kooskõla.
Nii Merlin kui ka Kerti on Kopenhaagenis kultuskokk Magnus Nilssoni juhitava MAD Akadeemia vilistlased. Seetõttu on neil veelgi suurem ühisosa värske ja kohaliku tooraine väärindamisele tähelepanu pööramisel ning köögis säästlikkuse põhimõttel toimetamisel.
Seekordne õhtusöök ei ole erand! Need kaks loomingulist hinge pakuvad loetud arvule külalistele kaheksakäigulise jätkusuutliku maitseelamuse. Käikude serveerimisel jagavad nad külalistega mõtteid restoranitöös keskkonnasõbralike lahenduste leidmisest Tallinnas ja Lüllemäel.
Külalisi võõrustavad Fotografiska juuniorsommeljee, särav Anne Hirson ning Lüllemäe majaperenaine ja kirglik külalislahkuse kombestiku elushoidja Triin Vissel.
Tippkoka Peeter Piheli juhitavat Fotografiska restorani on tunnustatud Michelini rohelise tärniga gastronoomia ja jätkusuutlikkuse eest ning Eesti restoranide teejuhi White Guide 2. kohaga (meistritase). Restoran Kolm Sõsarat kuulub White Guide'i kõrgtaseme restoranide hulka.
Õhtusöök on avalöögiks Eesti Maitsete (Flavours of Estonia) sügisesele üritustesarjale, mis kulmineerub Eesti restoranide teejuhi White Guide 2023 nimekirja välja kuulutamisega.
Osalemine
Õhtusöögil osalemise hind on 109 eurot/külaline. Kohapeal saab juurde tellida toiduga sobituvaid veine ja alkoholivabu jooke.
Elamuseks palume aega varuda neli tundi.
Kohtade arv on piiratud – meie õdusalt elegantne restoranimaja võõrustab õhtusöögil 16 külalist.
Koha õhtusöögil palume reserveerida vähemalt 72 tundi enne toimumisaega broneerimissüsteemis DinnerBooking. Broneeringu kinnitab osalustasu ettemaks 12 tunni jooksul pärast broneeringu tegemist. Täpsemad juhised edastatakse meilitsi pärast esmase reserveeringu tegemist.
Majutusest
Restoran Kolm Sõsarat asub Lüllemäel Valgamaal (v.t kaarti). Valiku lähimatest ööbimiskohtadest leiab siit.
MErlin vettik
Fotografiska restorani endine sous chef ja praegune peakokk. Ta on olnud praktikant tipprestoranides Rutz Berliinis ja Grön Helsinkis ning nüüdseks töötanud ligi kolm aastat Fotografiskas Peeter Piheli kõrval. MAD Akadeemia rahvusvahelisel koolitusel osales ta tänavu märtsis.
Merlini suurimaks inspiratsiooniks on jätkusuutliku meelelaadiga kokkamine ja koos teiste andekate kokkadega õppimine, mida meie kohalik tooraine võimaldab. Merlin leiab, et toit ja ilu käivad käsikäes – kõige esimesena märkame maitserännakuil just seda, kuidas toit on taldrikuile seatud.
kerti vissel
Restorani Kolm Sõsarat peakokk, kelle käekiri on lihtne ja puhaste maitsetega, lubades särada kohalikul toorainel. Kerti on toiduvalmistamise tehnikad omandanud katsetamiste ja pikaaegse kogemuse teel ning olnud praktikant tipprestoranis noma Kopenhaagenis. MAD Akadeemia rahvusvahelisel koolitusel osales ta tänavu septembris.
Lapsepõlvest saati toiduvalmistamist eelkõige loominguks pidanud, on just tänu temale võimalik Karula kuplite vahel osa saada tänapäevase Eesti taluköögi veel avastamata maitsenüanssidest.